Reflexions

Ha donat positiu

Projecte Maria es remunta al passat 23 d’octubre del 2017, quan se’m comunica telefònicament, mentre treballava, que el resultat de la biòpsia practicada al nòdul del meu pit dret, ha donat positiu, i que també volen punxar l’esquerre. La notícia, en contra del que pugui semblar, no em provoca cap trasbals. És més, si m’haguessin informat de que tot estava en ordre, quelcom que evidentment no requereix cap trucada telefònica, m’hagués decebut. No és normal que després d’una mamografía, el metge demani biòpsia, per tant havia tingut quinze dies per imaginar que, malgrat no tenir antecedents familiars, jo podia ser la primera dona de la casa en tenir càncer de mama. Esperem que també la darrera!!!

Que ningú s’espanti quan parlo de decepció, però sóc d’aquelles persones que pensa que la malaltia ens la creem i possiblement també curem, nosaltres mateixos, per poder revisar i corregir allò que no volem a la nostra vida. Fa poc en Jordi,, em deia que això és el que havia pensat sempre la seva mare, víctima i estupenda supervivent d’un càncer de pulmó per partida doble i crec que també de colon¿?. El cas és que m’hagués decebut no haver tingut l’oportunitat de generar els grans canvis que de cop se’m presentaven davant la possibilitat de patir un càncer. D’acord que potser no feia falta que el senyal fos tan bestial, però poder a les persones, ens calen cops d’alçada per prendre consciència real de que ens hem d’aturar per poder seguir avançant.

Sens dubte, la malaltia és un avís de que hi ha quelcom a la teva vida que pots treballar per millorar.. i això és el que realment em preocupa de tot plegat: sabré treure-li partit a aquesta opció que la vida em brinda? Sabré fer neteja del que m’és tòxic? Sabré desprendre’m de relacions negatives que em xuclen l’energia i foraden la ment? Sabré dir que no sense sentir-me culpable i donar amor sense por a que em facin mal? Sabré estimar-me? Sabré estimar? Sabré treure la ràbia convertida en rancúnia i que possiblement t’exposa a tumors i malalties varies?

Aquest projecte, vol ser això: un camí cap al coneixement d’un mateix, cap a la recerca del benestar personal i del que vull ser de gran, ara que ja
sóc gran.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *