T’ajuda, un fisioterapeuta, natació, aquagym, classes de ball, un taller de ioga i diverses activitats i xerrades sobre temes que les faran superar aquest moment de la vida, com alimentació sana, vida sexual després de l’operació, moviments de relaxació muscular, etc. 

Fisioteràpia

Les dones afectades de càncer de mama (tant extirpació total com parcial), presenten unes necessitats bàsiques per a la recuperació de la funcionalitat i una tornada a la vida quotidiana.

Els objectius del tractament de fisioteràpia són:

● Evitar el “Linfedema” (inflamació del braç degut a l’extirpació del ganglis limfàtics).
● Recuperar la funcionalitat.
● Tractar les cicatrius.
● Disminuir el dolor.
● Prevenir les complicacions que puguin sorgir.

Tècniques utilitzades:
En el procés de tractament, el fisioterapeuta utilitza suaus estiraments i pressions per el cos, a fi d’evitar el dolor i recuperar la funcionalitat del cos.

Hores concertades al telèfon de Rubén (fisioterapeuta) 653171455

Ioga

Objectius del taller:


● Evitar l’estrès de les dones que pateixen càncer de mama, atès que és un dels càncers que provoca més alteracions, per l’ansietat que produeix.
● Les tècniques de relaxació i respiració que es practiquen al taller, són una gran ajuda per a les pacients que estan rebent tractament de quimioteràpia i radioteràpia.
● Amb el moviments suaus, milloren els dolors d’esquena, produïts
pel desequilibri dels cos que suposa la falta de pes d’una mama.
● Ajudar a millorar els problemes dels braços afectats pel limfedema. 
● Ajudar a millorar la respiració, canviant el ritme cardíac, mitjançant una respiració relaxada, que ens duu a oxigenar
millor tot l’organisme.
Està demostrat que totes les dones que practiquen ioga, estan molt més relaxades, i afronten les revisions i visites al metge d’una manera més tranquil·la.

Aquagym

L’Aquagym ajuda a tractar el linfedema o evitar la seva aparició, millora la mobilitat, tonifica i combat estats d’ansietat o depressió. Practica-ho en el nostre “Taller d’Aquagym”.

L’activitat física és un dels millors mètodes a través del qual es pot aconseguir combatre estats d’ansietat, estrès o depressió, ja que l’activitat física adaptada a les capacitats de cada individu genera l’hormona anomenada “endorfina” coneguda per tots com “l’hormona encarregada del benestar”.

Encara que l´Aquagym es va destinar al principi a persones amb lesions musculars, òssies o articulars, i també a gent d’avançada edat; s’ha
estès a la resta de la població a causa dels seus magnífics beneficis per a l’organisme i el seu component dinàmic i molt divertit que fan que sigui un esport únic.
l major avantatge de l’Aiguagim és el mitjà en el qual es desenvolupa, l’aigua. Aquesta contribueix a fer tots els moviments molt més fàcils
sense que es noti el cansament. Molts exercicis realitzats en l’aigua serien impossibles d’executar en un gimnàs, ja que gràcies a ella “el cos està “subjecte” i permet que flotació donant-li major llibertat.

La falta de gravetat disminueix l’impacte del cos amb el sòl i la tensió sobre les articulacions. Aquesta permet realitzar exercicis més duradors i freqüents, i sense risc de lesions. També beneficia a  persones amb mobilitat reduïda en alliberar-se del pes aportat per la ingravitació. A més la gimnàstica aquàtica dins del marc d’activitat lúdica reporten notables beneficis psicològics.

Entre els beneficis que proporciona podem citar que:

  • Afavoreix la circulació sanguínia.
  • Afavoreix la correcció postural.
  • Afavoreix el desenvolupament de la musculatura.
  • Afavoreix l’educació respiratòria.
  • Afavoreix la relaxació.
  • Millora de la flexibilitat i la resistència.
  • Millora cardiovascular.
  • Proporciona major resistència a l’estrès.

Els tallers s’imparteixen al Centre esportiu Malbuger, sota demanda del boucher a Alba.

Orientació

Aconsellem sol·licitar el grau de discapacitat després d’haver estat operada per un càncer de mama, sobretot si això ha suposat una mastectomia.
Aquesta discapacitat no suposa rebre una compensació econòmica ni cap paga. És simplement un reconeixement que permet tenir certs avantatges fiscals, descomptes en el transport públic, en matrícules per la universitat, l’excepció de pagament de taxes per exàmens oposicions, descomptes per entrar a museus, etc.
A ALBA et podem orientar, dir-te el que necessites, on has d’anar, com ho has de fer.

Musicoteràpia

La musicoteràpia és una teràpia complementària que consisteix en escoltar o tocar algun instrument com a part d’un tractament més ampli. Diversos estudis en demostren els efectes positius quan s’ha utilitzat en persones amb càncer. La musicoteràpia és una teràpia que estudia l’efecte de la música en el ésser humà. Utilitza els elements musicals (so, harmonia, melodia, ritme, silenci) com a principals mitjans de treball. Això es fa amb la finalitat d’obrir noves formes de comunicació, rehabilitació física i/o neurològica que brindin una major qualitat de vida per al pacient. Així mateix, la musicoteràpia és una combinació de art i ciència, i pot constituir una teràpia que serveix de suport a la pròpia teràpia farmacològica.

BENEFICIS DE LA MUSICOTERÀPIA

Fisiològics: implicació en les funcions orgàniques del cos, així com en el sistema nerviós central i perifèric.

Socials: comporta una experiència gratificant per a la persona, facilitant l’expressió emocional i comunicació, evitant la sensació d’aïllament. Al mateix temps, s’enforteix la relació entre el professional i el pacient.

Psicològics: redueix l’ansietat, enforteix l’autoestima i facilita l’acceptació. Promou la relaxació i disminueix la percepció del dolor.

Intel·lectuals: promou la capacitat d’atenció, la imaginació i creativitat, millorant al mateix temps la memòria.

PER MES INFORMACIÓ:

CAROLINA GUIDOLIN. TEL: 630 677 924

caroguidolin@gmail.com

Tir amb arc

Beneficis després d’una operació en càncer de mama:

Un altre esport que està començant a demostrar beneficis en dones que han superat un càncer de mama i van ser intervingudes, es el tir amb arc.
S’està fomentant la pràctica d’aquest esport en varis grups de pacients, on es fa una sessió de fisioteràpia preparatòria, un curs d’iniciació i llavors la pràctica de tir amb arc 1 o 2 cops a la setmana.
La contracció i relaxació dels grups musculars implicats durant la pràctica de tir amb arc afavoreix la circulació limfàtica, prevenint així l’aparició de limfedema. També es pot observar una millora a nivell funcional del braç, i es disminueix la sensació de pesadesa que sol ser habitual en aquests casos. A més, més enllà de la pràctica
esportiva, s’estableix una dinàmica de grup i convivència entre el grup format.

I més...

Classes de ball

Xerrades