A Menorca, som l’associació de dones afectades de càncer de mama que va ser creada per 15 dones amb aquesta enfermetat. La nostra finalitat és oferir recolzament per tal de superar els problemes que van més enllà del camp estrictament mèdic i aconseguir una plena integració a la vida quotidiana.

principis

1. Contribuir a la informació socio-sanitària del càncer de mama
2. Sensibilitzar els estaments polítics, mitjans de comunicació, professionals de la salut, de la educació i la societat en general envers el càncer de mama
3. Promoure totes les actuacions necessàries per a la rehabilitació, reincorporació a la societat, i millora de la qualitat de vida de totes les persones afectades.
4. Ajudar i posar a l’abast de les persones afectades els mitjans amb que compta l’associació, per a poder superar els problemes originats per la malaltia.
5. Crear un grup de voluntaris/es, per a donar suport a les persones afectades.
5. Informar i assessorar a les persones afectades i als seus familiars.
7. Crear un grup d’ajuda mútua.
8. Mantenir contactes amb les administracions i entitats sanitàries per aconseguir un tractament integral del càncer de mama.
9. Sol·licitar subvencions a institució públiques i privades, administracions públiques, o qualsevol altre, encaminades a mantenir les despeses que generin els diferents serveis que posi en marxa l’associació.
10. Col.laborar amb altres associacions sense ànim de lucre.
11. Mantenir contactes amb persones, associacions, institucions d’altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, d’altres estats o ens comunitaris de varis països.

En queda exclòs tot ànim de lucre.

No estàs sola:

Quan es diagnostica un càncer de mama a una dona, el primer que sent és impotència, després por. Què passarà? M’hauran de llevar la mama? Hauré d’estar la resta de vida sense? Suportaré la quimioteràpia? Em cauran els cabells? No saben on anar, no saben el que han de fer, com serà la seva vida a partir d’ara.

Els metges coneixen el tractament, les operacions i els medicaments que han de
donar, però no poden saber mai com es senten, això només ho sap la gent que ha passat per una situació com la nostra.


És aquí on ALBA pot ajudar. Els hi diuen que la mama es pot reconstruir, poden veure reconstruccions d’altres dones, aprendre com cuidar el cabells, la pell, etc. Les dones que venen a la associació estan en contacte amb altres dones que ja ho han passat o ho estan passant. Algunes fa molt d’anys que ho visqueren i el seu testimoni és molt valuós, altres fa menys i altres estan en tractament. Poden intercanviar opinions, consells, dubtes, resoldre problemes, com per exemple, la compra de la roba interior, de la perruca, de la pròtesis
etc.

ALBA compta amb l’ajuda d’un fisioterapeuta, un taller de ioga, i es fan activitats i xerrades sobre temes que poden ajudar, com alimentació sana, vida sexual després de l’operació, moviments de relaxació muscular, etc.

Quan poc a poc, la malaltia es va deixant enrere, i les visites als metges ja no es fan tan sovint, aquestes dones van recobrant la vida d’abans, els metges donen l’alta, i ja només s’hi ha d’anar per a les revisions. Així i tot, hi ha por. La sanitat pública ja no hi arriba, i es fa més necessària l’Associació ALBA per seguir recolzant a les dones tot i que ja estiguin curades.

Han passat per ALBA MENORCA moltes dones.


Una vegada han deixat la malaltia enrere, unes volen oblidar i no tornen, altres ho fan de tan en tant i altres porten un seguiment constant. Sempre és reconfortant poder comptar amb els consells i l’experiència de cadascuna d’elles i només pel fet de que es pugui ajudar a una sola dona, haurà valgut la pena crear ALBA. La majoria de les dones diagnosticades de càncer de mama han d’afrontar la intervenció i el tractament, gaire bé, sense ajudes. El diagnòstic suposa un cop molt fort que provoca una situació d’angoixa i estrès.
L’operació obliga a aturar la activitat laboral, familiar, i comporta un canvi d’imatge difícil d’acceptar, (mastectomia, pèrdua dels cabells)
etc.

Representants d’Alba:

María

Presidenta:

María Sánchez

vicepresidenta (2)

Vicepresidenta:

Maria José Sánchez

Secretaria:

Elena Pérez

Tesorera:

Ruth Tysoe

Vocal:

Cristina Fernández

Vocal:

M. José Salamanca

Vocal:

Mª Dolores Jiménez